torstai 5. tammikuuta 2012

Valintani on Haavisto

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikolla. Minun valintani on Pekka Haavisto. Mitä enemmän asiaa ajattelen, sitä selvemmin Haavisto jättää muut ehdokkaat täydellisesti varjoonsa.

Asiasta on kirjoitettu viime aikoina todella paljon ja todella hyvin, kuten Oras Tynkkynen tässä ja Anssi Kela tässä. Mutta kun kerran niin kehotetaan joka puolella tekemään, kerron seuraavassa lyhyesti omat syyni äänestää Haavistoa.

Ensinnäkin on päivänselvää, että kun huomioidaan presidentin valtaoikeudet, Haavisto on ehdokkaista paras ja pätevin tehtävään. Hänen ulkopoliittinen kokemuksensa on ylivoimainen. Hän on myös oikeasti motivoitunut ja halukas presidentiksi.

Toiseksi Haavistolla on rohkea ja kunnianhimoinen visio siitä, millainen maa Suomi voisi globaalilla kentällä olla. Ulkopolitiikka on presidentin ominta aluetta, ja Haavisto haluaa presidenttinä olla luomassa Suomea, joka tunnetaan ja jota arvostetaan ja kuunnellaan kaikkialla. Sellaisessa Suomessa minä haluan elää.

Kolmanneksi Haavisto ei vähästä hätkähdä. Hän on nähnyt valtavasti kurjuutta, väkivaltaa, julmuutta ja hätää. Tämä ei ole häntä lannistanut, vaan hän haluaa tehdä lujasti töitä sen eteen, että maailma kulkee parempaan suuntaan. Haavisto ei ole sitä tyyppiä, joka nostaa kädet pystyyn ongelmien edessä, vaan hän etsii väsymättä ratkaisuja ja yhteisymmärrystä.

Ja vielä: Haavisto ymmärtää ehdokasjoukosta selvästi parhaiten ympäristömme tilanteen. Tämä on asia, jota ei voi painottaa liikaa. Hän olisi presidenttinä mitä parhain keulakuva uudelle, vapaalle ja arvokkaalle Suomelle.

Numero 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä mieltä minä olen, entä sinä?